MY WAY OF ART- IN SEVENHILL
Sevim Ünal ve Timur Taştekin Resim Sergisi..
Galeri: SevenHill Restauran-Galeri
Adres: Geelsebaan 29/2
2460 Kasterlee
Sergi: 6 ay
Çok yönlü sanatçı Sevim Ünal ve ressam Timur Taştekin SevenHill Galerisindeki sergilerinde bir araya geldiler. Ressam Timur Taştekin klasik eserlerinde ağırlık olarak Anadolu kadınımızın ellerinde ilmik ilmik dokunmuş halıların ve klimlerin enfes güzelliklerini gözler önüne çıkartırken; ressam Sevim Ünal kadın temasını renga renk isleyerek bu konudaki sorunu soyut ve figüratif olarak izleyiciye sunuyor.
Sergi 15 Mart 2011 tarihinden 15 Ekim 2011 tarihine kadar gezilebilecektir.
SevenHill Restaurant-Galleri ise Türk mutfağının doyulmaz lezzetlerini sunmanın yanı sıra Belçika´da Türk mutfağı ve galerisi olarak bir ilke imzasını atmış bulunmaktadır. Osmanlı mutfağımızdan farklı lezzetleri renga renk baharatlarla adeta bir tabloya dönüştürerek göz zevkinize hitap ediyor. SevenHill mutfağı bir çok lezzet tadıcılarından da tam not alıp Belçika’nın en popüler dergi ve gazetelerinde haber olmaya layık gösterilmiştir.
Özgeçmiş:
Ressam Sevim Ünal/BELÇİKA
1992 yılında Türkiye’deki sanat eğitimine son vererek Belçika-Antwerpen’e yerleşti.
Aynı yıl LBC dil okuluna İngilizce ve Hollandaca öğrenmek üzere girdi. Berchem GÜzel Sanatlar akademisi karakalem atölysine başladı.
Belçika’da ilk Türk Tiyatrosu olan Sesimiz tiyatrosunu 1999 yılında kurdu ve bir çok oyununu kendi yazıp, ünlü Belcçkalı ve Hollandalı sanatçılarla yönetti. Bu şekilde Belçika’da Türk tiyatrosunun öncülüğünü yaptı. On yıllık çetrefilli ve yoğun bir şekilde giden tiyatro hayatına ara vermeye karar verdi.
2002 yılında UFSIA (Antwerpen Üniversitesinde) dil ve memurluk eğitimi aldı. Farklı firmalarda çalıştı fakat sanat sevdası ağır bastığından ayrıldı.
2006 yılında hobbi amaçlı OBELIX sanat evinde heykel çalışmalarına katıldı. Yaptığı çalışmalar hoca tarafından çok başarılı bulundu ve Güzel Sanatlar’a yönlendirildi.
2007 yılında Antwerpen Güzel Sanatlar Akademisi resim ve heykel bölümüne girerek sanata kaldığı yerden devam etti. Akademinin gerçekleştirdiği bir çok sergi projesinde yer aldı. Bunun yanı sıra kendi organize ettiği uluslararası sergilerde Avrupalı bir çok sanatçı ile başarılı sergiler yaptı.
2009 yılında farklı sanat evleri tarafından Türk sanatçısı ünvanıyla bir çok uluslararası sergiye davet edildi, aynı yıl Belçika’da çıkarılan Başarılı Kadınlarımız adlı antolojide yer aldı.
2009-2010 yıllarında Hollandalı sanatçılar katalogunda tek Türk sanatçı olarak yer aldı.
2010 yılında ArtWorld Sanat Derneğini kurdu ve uluslararası sergiler gerçekleştirdi. 2011 yılında ArtWorld Sanat Derneği Galeri’sini inşaa etti. Galeri açılışını Wilrijk Belediyesiyle sergi projeleri yaparak başladı.
Sanat Anlayışı ve Temaları
Tekil fügürü anıtsal bir resim teması olarak psikolojik boyutlarını ön plana çıkararak anlatımcı bir üslubla yansıttığı çalışmalarında anlam vurgusu ölçülü deformasyonlar içinde verilir.
Ünal’ın figür ağırlıklı çalışmaları, renkle ilişkisi desen ve ön çalışmalardan başlayıp belli dizelere kadar uzayan geniş bir yelpaze içinde farklı özellikler gösterir.
Kadın temasını tual üzerine tekil figür olarak islerken, psikolojik duygusunu renklerle güçlendirerek verir. Figürlerde beden hiç bir zaman cinsel bir obje izlenimi vermez. Eserlerdeki dekoratif görünüm yalnızca, izleyiciyi kendisine çeken ve günlük kaygılarından kurtarıp kadın sorunu çerçevesinde farklı boyutlara sürüklemesine yarayan bir etkendir.
TIMUR TASTEKIN/TURKIYE
Timur Taştekin eserlerinde Anadolu motiflerini kullanıyor. Çocukluğunun geçtiği yörelere has el sanatları ve motifleri tuvale taşıyor. Gerçekçi bir anlatımla özgün desen ve motifleri resmediyor.
Timur Taştekin 1945 yılında Çıldır’ın Akçil köyünde doğdu. İlkokulu kendi köyünde, ortaokulu Çıldır’da bitirdi. 1967’de İstanbul Vefa Akşam Lisesi’ne kaydoldu. Aynı yıl İstanbul Tıp Fakültesi’nde laborant olarak çalıştı. Liseden sonra İstanbul Üniversitesi Fransız Edebiyatına devam etti. Öğrenci olayları yüzünden terk etti. Resim çalışmalarına başladı .Dört yıl Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde incelemelerde bulundu. Klasik eserleri inceledi. Madam Panigot ile çalıştı. İlk kişisel sergisini 1973’te Vefa Lisesinde açtı.
Türkiye Ressamlar Birliği üyesi olan sanatçının yurtdışında (İngiltere, İsviçre, Fransa, Danimarka) eserleri bulunmaktadır.